2022/02/13

Még a választások előtt ítélet várható a Hunnia-ügyben!

 
Végéhez közeledik a Hunnia-ügy bírósági eljárása.
Márciusban újra elsőfokú ítélet várható!

2016. augusztus végén nagy port kavart a Fővárosi Törvényszék ellenünk hozott igazságtalan, drákói szigorúságú 125 év összbüntetést kiszabó ítélete.
Majd a botrányosan időn túl, csak 2017 májusára elkészült írásos ítélet-indoklást körüllengő okirathamisítás gyanúja keltett még sajtóvisszhangot.
Mi a mai napig úgy gondoljuk, hogy itt be is kellett volna fejezni az eljárást a törvényes bírói ítélet hiánya miatt, de nem ez történt, hanem az ügy másodfokra került.
 
2018 áprilisban aztán a Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte ezt a teljesen megalapozatlan elsőfokú döntést és a Törvényszéket új eljárásra kötelezte.

Aztán jött a covid, ami miatt sokszor álltak a bíróságok is, így lelassultak az eljárások és a mi ügyünk is kikerült a köztudatból/közérdeklődésből.
A legtöbb ember ma azt hiszi, hogy ennek az ügynek már rég vége van...
Pedig nem!

A Fővárosi Törvényszék egy másik bíróval az eljárást megismételte és a teljes bizonyítást újra elvégezte, meghallgatva újra minden tanút és szakértőt.
És most, 13 évvel az eljárás megindulása után, újra elsőfokú ítélethez értünk. A bíróság a bizonyítást lezárta, a perbeszédeket írásban bekérte az ügyésztől, védőktől, vádlottaktól. Jelenleg itt tartunk.
 
A Központi Nyomozó Főügyészségnél megállt az idő.
Prancz Balázs ügyész a botrányosan igaztalan és teljesen megalapozatlan vádbeszédében most is 10-20 év körüli büntetéseket kér ránk, hogy a börtönben öregedjünk meg. Elképesztő!

A bíróság 2022. február 22., 24.-re és március 2-ra már olyan tárgyalási napokat tűzött ki, ahol a felek egymás perbeszédjeire reagálhatnak, azokhoz hozzáfűzhetnek megjegyzéseket, érveket.
Akit érdekel az ügyünk alakulása és szeretne eljönni, az most megteheti.
Mi kérjük, hogy minél többen jöjjenek el, legyenek ott az ismételt végjátéknál, hallgassák meg érveinket és majdan legyenek ott az ítélethirdetésnél is, melynek az időpontja még számunkra sem ismert, de amint a bíróság meghatározza azt, mi is közzé fogjuk tenni.

A tárgyalásokon való részvételhez a fthallgatosag@birosag.hu e-mail-címen vagy a +36-1-354-6796-os telefonszámon kell regisztrálni legkésőbb a tárgyalást megelőző nap 16 óráig, de inkább 2-3 nappal előtte! Az érdeklődőnek meg kell adnia a nevét, az ügy számát (Budaházy György és társai 8.B.800/2018) és azt, hogy pontosan mely időpontban (reggel 8:30) és teremben (II. em. 36.) folyó tárgyalásra szeretne elmenni.
A mennyiben sajtószervről van szó, akkor az e-mailben a pontos sajtószervet is meg kell jelölni és ilyenkor a tárgyalás megkezdése előtt 24 órával jelentkezni kell már, tehát az előző nap közben már késő.
A bíróságon a szájmaszk viselete kötelező!
 
A Hunnia-ügy vádlottjai

Március 9-én lesz a másodfokú döntés a Hunnia-ügyben

2023. március 9-én fog másodfokú határozatot hozni a Fővárosi Ítélőtábla a Hunnia-ügyben.