2016/11/03

Köszönjük! - Értékelés és beszámoló a 2016. november 2-i tüntetésről és Országgyűlés igazságügyi bizottsági ülésről

Az ügy vádlottjainak, hozzátartozóinak nevében köszönjük a kiállást mindenkinek, aki részt vett a szerda reggeli tüntetésen! Köszönjük, hogy - ismét - hallattátok a hangotokat, mely, az Igazságügyi Bizottság ülésén történtek fényében el is jutott a döntéshozók fülébe. Sőt, a szokatlan időpont ellenére -a megjelentek nagy száma miatt- hír volt országos médiumokban, eljutott a napi híradókon, hírportálok beszámolóin keresztül a közvéleményhez.
Külön köszönjük a szervezőknek és felszólalóknak, hogy időt, energiát nem kímélve állnak mellettünk és hirdetik az igazságunkat.


Ugyanakkor itt fontos megemlíteni azokat a tanulságokat, értékeléseket, amelyek a nap eseményei nyomán láttak napvilágot.



A Magyar Nemzet Online igen tárgyszerűen és korrekt módon számolt be az eseményről. Sőt, már reggel az ülés előtt tájékoztattak, miről is lesz szó.
Az Alfahír is részletesen beszámolt az eseményekről.


Toroczkai László közleményei a mai napról:


Köszönöm mindazoknak, akik ma eljöttek az Országházhoz, hogy együtt álljunk ki a bebörtönzött és első fokon, nem jogerősen 125 év fegyházra ítélt 17 magyar hazafi mellett. Volt értelme a kiállásnak, hiszen a bizottsági ülésen senki sem szavazott a határozati javaslatunk ellen (A Jobbik igennel, a Fidesz - konkrét törvényjavaslatot várva - tartózkodással szavazott, az MSZP pedig nem szavazott). Egyelőre úgy tűnik, hogy esély nyílt a párbeszédre, mi pedig nem adjuk fel! Ne feledjük, hogy 7 évvel az 1956-os forradalom után még a kommunisták is kegyelmet gyakoroltak, a Gyurcsány-kormány ellen kiálló hazafiakat pedig immáron 7 éve sanyargatják, vagy éppen tartják rabszíjra fűzve.
Önzetlenül, bátran ki kell állnunk egymásért! Magyar szolidaritás nélkül nem lehet nemzeti feltámadás!



Derűlátásra okot adó fordulattal ért véget az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai ülése, a Jobbik határozati javaslatát ugyanis a fideszes képviselők tartózkodásukkal nem vették tárgysorozatba, de nem utasították el. Répássy Róbert magánvéleményként még azt is elmondta a bizottsági ülésen, hogy nem ért egyet a 17 hazafit sújtó első fokú rettenetes ítélettel, és konkrét javaslatot vár. Mindezek után egyértelmű, hogy Budaházy és társai ügyében közkegyelemre irányuló törvényjavaslatot kell benyújtanunk, a mai nap után talán reménykedhetünk abban, hogy legalább ennek az ügynek az érdekében lehetséges egy pártokon felülálló összefogás. Ez becsületbeli ügy. Az ülésen az előzetes letartóztatásban lévő, hét éve üldözött hazafiak családtagjai, gyermekei is jelen voltak.


Fontosnak tartjuk, hogy elsőként Morvai Krisztina beszédét lássa, hallgassa mindenki, amit november 2-án a Országgyűles igazságügyi bizottsága előtt elmondott! Hisszük, ez a beszéd kiválóan érzékelteti a helyzetünket.


Budaházy-ügy: az amnesztiát támogatja a Fidesz és a Jobbik (videóval)
Szerdán délelőtt az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága tárgyalt a Budaházy György és a Hunnia csoport elleni büntetőeljárással összefüggő amnesztia (eljárási közkegyelem) kérdéséről. Az előterjesztő Hegedűs Lorántné mellett felszólaltam én is, európai parlamenti képviselőként és büntetőjogászként, nemzeti jogvédőként. Felszólalásomban úgy érveltem, hogy a kialakult helyzet - Gyurcsányék szabadok, Budaházyék börtönben - elviselhetetlenül igazságtalan, ezért azt orvosolni kell. Örömömre mind a fideszes, mind a jobbikos országgyűlési képviselőtársaim helyeselve reagáltak arra az elképzelésre, hogy az igazságtétel ez idő szerinti eszköze a közkegyelem, azaz az Országgyűlés által alkalmazható eljárási kegyelem. Bízom abban, hogy mind a Fidesz, mind a Jobbik képviselői felismerik, hogy a választóik akaratát is a már több évet börtönben eltöltött és hét éve büntetőeljárás alatt álló Budaházy György és a Hunnia csoport tagjainak nyújtott amnesztia tükrözné. A mellékelt videón látható az Igazságügyi Bizottságban elmondott beszédem, a következő napok során folyamatosan közöljük a bizottsági ülésen rögzítetteket, a fideszes és jobbikos parlamenti képviselők reakcióját az elviselhetetlen igazságtalanság korrigálására alkalmas amnesztiáról. A mai nap örömmel és lelkesedéssel töltött el, mert úgy érzem, megnyílt a remény a legalább részbeni igazságtételre. Vége lesz annak a tarthatatlan helyzetnek, hogy a saját hazájukat lekurvázók, saját magukat is hazugnak nevezők, szemkilövetők szabadon vannak, míg a velük szemben nemzeti ellenállást gyakorlók börtönben.
Kérem a Fidesz-szavazókat és a Jobbik-szavazókat egyaránt, hogy országgyűlési képviselőiknek levélben vagy személyesen fejezzék ki akaratukat a Budaházy Györgynek és a Hunnia csoport tagjainak adandó amnesztiával kapcsolatosan. Kérem továbbá a sajtót/médiát, hogy a nyilvánosság felé az amnesztia-vitát folyamatosan közvetítsék.
Szabadságot Budaházynak! Szabadságot a politikai foglyoknak!
Köszönettel és tisztelettel:


Dr. Morvai Krisztina
európai parlamenti képviselő



Az ülés ügyünket érintő szakaszának összefoglalója:



Gaudi-Nagy Tamás barátunk és támogatónk értékelése, ő volt az aki az eredeti közkegyelmi javaslatot kidolgozta.

Érik a közkegyelem Budaházyéknak
Ma délelőtt a Kossuth téren tüntetésen hazafiak követelték (http://bit.ly/2eTI7Sq) nagyon helyesen a közkegyelmet a 125 év fegyházra ítélt Budaházy Györgynek és társainak. Az Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága ekkor tárgyalta a közkegyelem helyett csupán enyhítést szorgalmazó jobbikos javaslatot, amely nem kapott kormánypárti támogatást, így elbukott. Az ülésen már nem csak dr. Morvai Krisztina EP képviselő, nemzeti jogvédő és Hegedűs Lórántné nemzeti radikális országgyűlés képviselő, de már egyes kormánypárti képviselők is azt mondták, hogy a közkegyelem lenne az igazi megoldás. Ahogy azt a már szeptember közepén elkészített és Jobbik vezetése számára megküldött törvényjavaslatom tartalmazza, amit a múlt héten hoztam nyilvánosságra (http://bit.ly/2eelep3) az amnesztia mellett szóló érvekkel együtt, miután Budaházy Györgyöt és hét vádlott-társát szégyenletes módon ismét előzetesbe helyezték .
Mivel a mai tüntetés idején volt éppen a Hírt Tv Szabadfogás c. műsorának ma esti (20:05) felvétele, ezért nem tudtam jelen lenni a tüntetésen, viszont úgy tudtam segíteni a közkegyelem népszerűsítésében, hogy az adásban többször szóba hoztam az ügyet. Kérem tekintsék meg a ma esti adást és juttassák el minél többekhez a fenti írásommal és a mai tüntetésről készült tudósításokkal együtt.
Immár elkerülhetetlen, hogy az Országgyűlés mielőbb elfogadja a közkegyelmi törvényt a Budaházy justizmord meghurcoltjai és a hozzájuk hasonló módon a 2010 előtti politikai ellenállás miatt elítélteknek! Legalább ennyi történjen az igazságtétel elakadt menetében. Tűrhetetlen, hogy míg ezek a hazafiak előzetesben és súlyos ítélet terhe alatt sínylődnek a 2010 előtti önkény időszakának gaztetteiért felelős politikai és rendőri vezetők (Gyurcsány, Gergényi és társaik) büntetlenek.
Most két ember, Orbán Viktor és Vona Gábor kezében van Budaházy György és 16 társának s persze szeretteinek sorsa. Rajtuk áll, hogy véget érjen mielőbb ez a szégyenletes rémálom és végre Budaházyék annyi év hányattatásai után szabadok legyenek. Szabadságot a politikai foglyoknak!
Követeljük együtt tőlük, illetve a Fidesz, KDNP és Jobbik képviselőitől a közkegyelmi törvény mielőbbi elfogadását!
Dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő



A tüntetésről, amely megelőzte a bizottsági ülést, többek közt a HirTV is beszámolt.

Az ott elhangzott beszédek felvételei:



"A nemzeti ellenállás vezetői börtönben, Gyurcsányék szabadon!" Morvai Krisztina beszéde, Budaházy György és társai fogva tartása ellen szervezett tiltakozáson. 2016.11.02.
Közzétette: Igazságtalan a Budaházy-ítélet – 2016. november 2.



"Ki kell állnunk azokért, akik tenni akartak Hazánkért!" Toroczkai László beszéde, Budaházy György és társai fogva tartása ellen szervezett tiltakozáson. 2016.11.02.
Közzétette: Igazságtalan a Budaházy-ítélet – 2016. november 2.



"Hinnünk kell közös erőnkben!" Budaházy Edda beszéde, Budaházy György és társai fogva tartása ellen szervezett tiltakozáson. 2016.11.02.
Közzétette: Igazságtalan a Budaházy-ítélet – 2016. november 2.


 Végezetül egy független támogatónk, Facebook-on közzétett véleményét mindenképp érdemesnek tartjuk itt is bemutatni, ugyanis nagyon jó érzékkel fogta meg a lényeget, miért is fontos számunkra Gaudi-Nagy Tamás, Morvai Krisztina és a Jobbikos képviselők indítványa:

Nem értek egyet a közkegyelmi kérvénnyel, mert az ügyet ismerőként meggyőződésem, hogy Budaházy György nem követte el a terhére összesöpört megoldatlan ügyeket.
A pernek teljes felmentéssel kellene végződnie. De már 7 éve folyik, ebből Budaházy 2,5 évet töltött fegyházi elszigeteltségben előzetes letartóztatottként, és a még nem jogerős elsőfokú ítélet nyomán most ismét fogságban van.
Az igazságszolgáltatás szégyene és a helyzet tragédiája, hogy a 17 vádlott és családjaik mostanra akár már a közkegyelmet is elfogadnák. Láthatóan belefáradtak az ártatlanságuk bizonygatásába. Fórumuk nincs, terrorváddal a fejükön még a facebook-oldalaikat is sorra letiltották. A kereskedelmi és pártmédia ugyanúgy, mint a nagyközönség, úgyis eldöntötte már, hogy bűnösök.
A közkegyelem rossz kompromisszum, de emberileg, szomorú beletörődéssel, megérthető. Embertelenül nehéz ragaszkodni ártatlansághoz és becsülethez, ha közben otthon a családod jelene és jövője is tönkremegy, a küzdelem a teljes igazságért pedig szinte reménytelen. Minden mindegy, csak legyen vége már...

Mi, mint az ügy kárvallottjai, elmondhatjuk, ha az első fokú bírói döntés így marad, ha a jelenlegi bebörtönzések így maradnak, akkor családok mennek majd tönkre - anyagilag, erkölcsileg, gyermekeknek megy tönkre a gyermekkora. Sőt, gyermekek nem fognak megszületni, akik pedig megszülethetnének!!! Olyan magyar emberek családjai, gyermekei, és meg nem születő gyermekei a kárvallottjai ennek az ügynek, akik egyetlen bűne, hogy magyarok, és vállalták ezt azzal is, hogy kritikus időkben kiálltak egy gyalázatos kormányzattal szemben.

Köszönjük mindenkinek a tegnapi és minden jövőbeni támogatást!

Március 9-én lesz a másodfokú döntés a Hunnia-ügyben

2023. március 9-én fog másodfokú határozatot hozni a Fővárosi Ítélőtábla a Hunnia-ügyben.