2022/03/11

Budaházy György védőbeszéde a Hunnia-ügyben (ítélet március 16. 8:30)

 

Budaházy György beszél a Fővárosi Törvényszék díszterében 2022. február 22-24-én.
(rövidített változat, 26 perc)
 
 
Budaházy György a Hunnia-ügy megismételt elsőfokú eljárásának ítélethozatalt megelőző tárgyalásain, 2022. február 22. és 24-én, hosszasan beszélt saját és vádlott társai védelmében a vádpontok bizonyítatlanságáról és az egész eljárás koncepciós jellegéről.
 
Azt kérte a bíróságtól, hogy ne az ügyészség kifordított logikája mentén hozzon ítéletet, hanem a konkrét történésekből kiindulva, próbálja megközelíteni az ügyet és megállapítani, hogy lehettek-e kétséget kizáróan a jelenlegi vádlottak az egyes cselekmények elkövetői.
És egyébként is a terrorizmusnak minősített - valójában kis értékű rongálásos - cselekmények valódi súlyát vegye alapul és ne a politikai motivációtól eltúlzott ügyészségi minősítéseket.
Továbbá kérte, hogy a bíró zárja ki a nyomozóhatóság törvénytelen bizonyítékait (bár még ezekkel együtt is megcáfolta sorra a vádpontok állításait) és kifejezte abbéli reményét, hogy a botrányos körülmények közt született 2016-os igazságtalan és megalapozatlan verdikt után, végre TÖRVÉNYES ÍTÉLETET születik az ügyben.
 
Hozzáfűzte azt is, hogy egy törvényes ítélet számára csak felmentéssel végződhet!
 
 
 
A teljes védőbeszéd (6 óra)


Az ítélethirdetésre - ahogy azt már jeleztük - 2022. március 16-án 8:30 órától kerül sor, a Fővárosi Törvényszéken (cím: 1055 Bp., Markó u. 27.), a II. em. 36. számú díszteremben.
 

 dr. Gaudi-Nagy Tamás a Pesti TV-ben beszél a Hunnia-ügy ítélethirdetése kapcsán
 
Bár a Bíróság azt kérte, hogy aki részt szeretne ezen venni, az március 11-ig regisztráljon, de azt ígérte, hogy amennyiben szükséges, meg fog nyitni még egy termet, ahol kivetítőn lehet követni az ítélethirdetést.
Ezért kérünk mindenkit, aki jönni akar 16-án, hogy jelezze ezt a bíróság felé a fthallgatosag@birosag.hu e-mail-címen, hogy fel tudják mérni a várható létszámot!

Minden barátunkat, támogatónkat, érdeklődő honfitársunkat, polgártársunkat várjuk!
 
Hunnia-ügy vádlottjai


Március 9-én lesz a másodfokú döntés a Hunnia-ügyben

2023. március 9-én fog másodfokú határozatot hozni a Fővárosi Ítélőtábla a Hunnia-ügyben.