2017/03/31

JÓZSEFVÁROSBAN IS ELFOGADTÁK AZ AMNESZTIA-JAVASLATOT!


Az indítványt a jobbikos Pintér Attila önkormányzati képviselő nyújtotta be, a testület pedig 11 igen 1 nem 1 tartózkodás mellett megszavazta a 2017. március 9-i képviselő-testületi ülésen.
A közgyűlésben a Fidesznek 11, a baloldalnak 3, a Jobbiknak és az LMP-nek 1-1 mandátuma van.
Az elfogadott határozat szerint az önkormányzat arra kéri fel a köztársasági elnököt, hogy ,,az országgyűlés a társadalmi béke és a megrendült igazságérzet helyreállítása" érdekében alkosson közkegyelmi törvényt a 2006. október 23-tól 2010. május 13-ig terjedő időszakban ,,a politikai ellenállásként is értékelhető, polgárok által kifejtett tevékenységgel Magyarországon elkövetett, közbiztonsági, személy és dolog elleni bűncselekmények miatt folyamatba helyezhető, folyamatban lévő büntetőeljárások gyanúsítottjai és terheltjei, jogerősen lezárt és már végrehajtott ítéletek érintettjei vonatkozásában."

Az elmúlt hónapokban hasonló határozatot hozott Kerepes, Kunszentmiklós, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Ásotthalom, Ózd, Tiszavasvári, Pomáz, Újpest, Erzsébetváros, Cserháthaláp is, és egyre több önkormányzat kiáll a közkegyelmi törvény benyújtása mellett.

Március 9-én lesz a másodfokú döntés a Hunnia-ügyben

2023. március 9-én fog másodfokú határozatot hozni a Fővárosi Ítélőtábla a Hunnia-ügyben.