2018/02/03

Indul a Budaházy-ügy másodfokú tárgyalása, az Ítélőtábla kiírása kicsit zavaros


FRISSÍTVE! A tárgyalások február 13-án 15-én 20-án és 27-én, 9 órakor lesznek a Fővárosi Ítélőtábla dísztermében (1055 Bp., Markó u.16).
A jogerős határozathozatal február 27-én várható.
FIGYELEM! REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTIK A RÉSZVÉTELT!



Aki a szimpátiáját fejezné ki a koncepciós eljárásban meghurcolt és "terrorizmusért" nem jogerősen 125 év fegyházra ítélt személyek mellett, vagy csupán kíváncsi arra, hogy a szabálytalan, megindokolatlan, iratellenes és különös körülmények között született elsőfokú ítélettel mit tud kezdeni a másodfokú bíróság, az élőben is megteheti ezt, ugyanis a másodfokú eljárás nyílt ülésekkel zajlik le.


Regisztráció menete

Legkésőbb február 12-én 12 óráig regisztráltatnia kell magát annak aki meg kíván jelenni, de javasoljuk, hogy ezt ne halogassák addig, hiszen a bürokrácia malmai lassan őrölnek.

Regisztrálni a sajto@fovitb.birosag.hu elektronikus címen lehet. Az e-mailben fel kell tüntetni a regisztrálandó személy nevét, személyi igazolvány számát, valamint azt, hogy a Budaházy-ügy másodfokú nyilvános üléseinek melyikén (2018 február 13., 15., 20., 27.) kíván megjelenni. További információt és a sajtóakkreditáció menetét a Fővárosi Ítélőtábla regisztrációs felhívásában lehet találni.


Az Ítélőtábla nincs a helyzet magaslatán

A Fővárosi Ítélőtábla tárgyalási jegyzékében részleteket is megoszt az ügyről, melyből az látható, hogy fogalmuk sincs, hogy milyen ügyről is kellene majd ítéletet hozniuk.


Néhány kiragadott példa, az Ítélőtábla felületességére:
  • "A Fővárosi Törvényszék a 2016. augusztus 31. napján kihirdetett ítéletével   (...)   B.P. XIV. r. ": Azt ítélet nem augusztus 31-én, hanem 30-án lett kihirdetve. A XIV. rendű vádlottnak nem B.P., hanem B.B. a monogramja.
  • "Az I. r. vádlott és P.L. nevű társa 2007. április 21-én   (...)   indították útjára a Hunnia Mozgalmat": Az a személy nem P.L., hanem T.L. (Toroczkai László) volt.
  • "Cs.S. akkori MSZP képviselő megverése": Csintalan Sándor akkor már rég nem volt MSZP-s képviselő.
  • "Majd ugyanezen időszakban (...) országgyűlési képviselő ingatlanainál hajtottak végre hasonló, Molotov-koktélos vagy más robbanó anyaggal elkövetett támadásokat annak érdekében, hogy e képviselők a nyugdíjpénztárakról szóló törvényjavaslatot ne szavazzák meg.": Nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvényjavaslat miatti támadások még a vád szerint sem történtek, az "egészségbiztosítási pénztárakról és a kötelező egészségbiztosítás természetbeni ellátásai igénybevételének rendjéről" szóló törvénnyel (melyet az emberek végül egy népszavazáson 80 %-os többséggel leszavaztak) kapcsolatosan voltak vádpontok, de robbanóanyaggal elkövetett támadás nem történt azoknál.
  • "2008. augusztusában dr. Sz.L., akkori titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter sérelmére valósítottak meg Molotov-koktélos támadást": A sértett neve nem Sz.L., hanem Sz.Gy. (Szilvásy György) és ott nem volt molotov-koktél

A vádlottak szempontjából ez nagyon nyugtalanító, hiszen az az Ítélőtábla fog 125 évnyi fegyházról dönteni, mely még ilyen alapvető dolgokat sem lát át.





Frissítés: Az Ítélőtábla olvas minket

Köszönjük, hogy a Fővárosi Ítélőtáblát is az olvasótáborunk részeként tudhatjuk. A mai napon (2018.02.07.) olvashatták a cikkünket, mert a tárgyalási jegyzékükben javították azokat a hibákat, melyeket fentebb említettünk (mellékesen megjegyezzük, hogy csak a hibák egy részét írtuk le...). Bízunk benne, hogy a fellebbezéseinket ugyanígy figyelembe véve bírálják majd el az elsőfokú ítélet hibáit is.


Az erdeti tárgyalási jegyzék  1. rész

Az erdeti tárgyalási jegyzék  2. rész

Az erdeti tárgyalási jegyzék  3. rész

Az erdeti tárgyalási jegyzék  4. rész

Az erdeti tárgyalási jegyzék  5. rész




TÁMOGASSA ÖN IS A HAZAFIAK AMNESZTIÁJÁT!
http://peticio.budahazy.org/


TERRORISTÁKNAK KIKIÁLTVA
Egy film, amelyben megszólalnak a Hunnia-ügy eddig a sajtónak nem nyilatkozó vádlottjai.

 

Március 9-én lesz a másodfokú döntés a Hunnia-ügyben

2023. március 9-én fog másodfokú határozatot hozni a Fővárosi Ítélőtábla a Hunnia-ügyben.